BOZP info - Takto rozhodně ne!

08.06.2015 18:16

Na oborovém portále BOZPinfo probíhá již nějaký ten pátek přehlídka fotografií, na téma: "Takto rozhodně ne!". Dovolím si portálu trochu konkurovat, naší fotogalerií nedostatků a závad BOZP.

Již v současné době jsou ve fotogalerii kousky k pohledání. 

Nyní se mi však do rukou dostala unikání fotografie, na níž si zaměstnanci očividně dělají legraci z nařízení vlády č. 362/2005 Sb., o zajištění bezpečnosti při pracích ve výškách.

Rovněž si dovolím citovat autora fotografie:

"Kdyby jste náhodou hned nepoznali, co je na přiložené fotografii z hlediska BOZP špatně, tak odpověď zní, že kolega jistí svého kolegu stojícího na židli pouze jednou rukou, zatímco druhou ruku používá nesmyslně jako zemnící prvek mezi židlí a stolem. Pozor na to!!!"

A zde již zmíněná fotografie, kterou rovněž nalezenete ve fotogalerii, kde mezi ostatními, rozhodně ostudu neudělá.

Práce ve výškách, aneb BOZP info - takto rozhodně ne!

Co je ve skutečnosti na situaci, kterou fotografie zachycuje porušeno, doufám, netřeba vysvětlovat. A pokud ano, musím Vám doporučit některé z našich školení BOZP, kde se dozvíte nejen, jak bezpečně pracovat, ale rovněž, jaké může mít vaše nebezpečné chování důsledky pro Vás a pro Vaše okolí!

A jak jste na tom vy? Přijde Vám zachycená situace úsměvná nebo si uvědomujete, jaké mohla mít fatální následky? A praktikujete podobné pracovní postupy? O své názory, zkušenosti a postřehy se s námi podělte v diskusi - budeme rádi.